Σάββατο, 4 Μαΐου 2019

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΡΙΤΗ ΔΙΑΛΕΞΗ                                   


Ο Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Προστασίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ο.Κ.Α.Π.Α., του Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού,  σας προσκαλεί
στην   τρίτη  διάλεξη του Κώστα Μελά με θέμα:
 Η ενσωμάτωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι εξελίξεις μέχρι σήμερα (1992-2018)

Η σταδιακή αλλά σταθερή ενσωμάτωση της ελληνικής κοινωνίας στον νέο διεθνή καταμερισμό της εργασίας με τους όρους και τις προϋποθέσεις της Ε.Ε. φάνηκε ότι σηματοδοτεί, υπό μία έννοια, το τέλος της εθνικής εξαίρεσης. Η κυρίαρχη πολιτική-οικονομική και πολιτισμική λογική «διαβάζει» με εντελώς διαφορετικό τρόπο αυτές τις εξελίξεις σε σχέση με αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα αποπροσανατολίζοντας πλήρως τους Έλληνες πολίτες. Κλασικό παράδειγμα το μότο «της ισχυρής Ελληνικής οικονομίας». Η «ξεχασμένη» δεκαετία του 1990 και η πολυσυζητημένη δεκαετία του 2010. Η επακόλουθη κρίση και τα μνημόνια. Το παραγωγικό υπόδειγμα που δεν μεταβάλλεται παρά τα λεγόμενα δανειστών και εγχωρίων πολιτικών και οικονομικών ελίτ.  
Η κυρίαρχη πολιτική- οικονομική και πολιτιστική λογική, στο επίπεδο των πολιτικών ελίτ που άσκησαν την εξουσία τη συγκεκριμένη περίοδο, είναι αναμφισβήτητα αυτή που αναφέρεται στον εκσυγχρονισμό  και στη υπέρβαση της λεγόμενης  «νόθας αστικοποίησης». Όμως η επιδιωκόμενη υπέρβαση της τελευταίας είναι αδύνατον να ολοκληρωθεί τούτη την περίοδο, διότι απλούστατα οι παγκόσμιες εξελίξεις έχουν οδηγήσει σε άλλους ατραπούς τις εξελίξεις συμπαρασύροντας και την ελληνική ιδιαιτερότητα.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Μαΐου  2019, και ώρα 19,00 στο
Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο ,Αγ. Σοφίας 1, Νέο Ψυχικό, τηλ.: 210 6749 137