Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014

Ποιοι αποτελούν την κυβέρνηση της Ουκρανίας σήμερα.
Είναι η πρώτη φορά από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που πολιτικοί με αναφορές στο καθεστώς του Τρίτου Ράιχ ανεβαίνουν στην εξουσία στην Ευρώπη.Ακόμη ένα δείγμα ανόδου της ακραίας ναζιστικής δεξιάς .

Alexander Turchynov . Μεταβατικός πρόεδρος. Αναπληρωτής leader του κόμματος Fatherland με στενές σχέσεις με την πρώην πρωθυπουργό ολιγάρχη  του φυσικού αερίου Tymoshenko . Επί της εποχής της κατείχε τη θέση του αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών και του αναπληρωτή πρωθυπουργού. Τα Wikileaks υποστηρίζουν ότι το 2005 κατάστρεψε σειρά ντοκουμέντων επιβαρυντικών για την πρωθυπουργό Tymoshenko.


Arseny Yatsenyuk . Πρωθυπουργός. Ανέλαβε τις τύχες του κόμματος  Fatherland μετά τη φυλάκιση της Tymoshenko το 2011. Έχει υπάρξει Διοικητής της ΚΤ και Υπουργός Εξωτερικών.

 

Oleksandr Sych. Αναπληρωτής πρωθυπουργός. Προέρχεται από τονεο -ναζιστικό  ακροδεξιό εθνικιστικό κόμμα Svoboda .
Ενεργός ακτιβιστής ενάντια στην έκτρωση (ακόμη και στην περίπτωση βιασμού) και γενικά των γυναικείων ελευθεριών


Arsen Avakov. Υπουργός Εσωτερικών. Μέλος του Fatherland .Andriy Deshchitsya. Υπουργός Εξωτερικών. Γραφειοκράτης καριέρας. 

Andriy Parubiy . Αρχηγός του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.  Συνιδρυτής του Εθνικο-κοινωνικού κόμματος της Ουκρανίας (με Oleg Tjagnybok).

 

Dmitry  Yarosh. Αναπληρωτής Αρχηγός του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας (Όργανο Ομπρέλα κάτω από το οποίο βρίσκονται το υπουργείο  Άμυνας και οι Ένοπλες Δυνάμεις).   Επικεφαλής της ακραίας δεξιάς – ναζιστικής ομάδας  Trizub Stepan Bandera Praviy Sektor (Δεξιός τομέας).  Ο Jarosh πολέμησε μαζί με τους τσετσένους ισλαμιστές. Την 1 Μαρτίου 2014 ζήτησε βοήθεια από τον εμίρη του Βορείου  Καυκάσου Doku Umarov, ο οποίος θεωρείται από τον ΟΗΕ μέλος της al-Qaida.


Igor Tenjukh , Υπουργός Άμυνας, έχει συμμετάσχει πολλές φορές στις συνελεύσεις του Svoboda.

 

Serhiy Kvit, Υπουργός Παιδείας , Μέλος του νεο ναζιστικού  ακροδεξιού –εθνικιστικού κόμματος Svoboda.Andrej Mokhnik , Υπουργός Οικολογίας και Φυσικών Πόρων , Μέλος του  ακροδεξιού –εθνικιστικού κόμματος Svoboda.Igor Shvajka , Υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων , Μέλος του νέο-ναζιστικού   ακροδεξιού –εθνικιστικού κόμματος Svoboda.


Dmitrij Bulatov , Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού , μέλος του νέο-ναζιστικής ομάδας 'Ukrainian National AssemblyUkrainian National Self Defense' (UNA-UNSO) η οποία έχει διαλυθεί ενσωματωμένη στο  Svoboda.Tatjana Chjornovol Πρόεδρος της επιτροπής ενάντια στη διαφθορά . Μέλος του νέο-ναζιστικής ομάδας 'Ukrainian National Assembly — Ukrainian National Self Defense' (UNA-UNSO) .