Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

Οι καιροί ου μενετοί.
Έχει γίνει πλέον αντιληπτό από όλους όσοι διαθέτουν κοινό νου ότι έχει φθάσει η ώρα να αποδεσμευθεί η χώρα από την ενοχλητική παρουσία των ελεγκτών  της Τρόικας στην Ελλάδα. Η συνεχής  παρουσία τους και η απροκάλυπτη παρέμβασή τους ακόμη και στις μικρότερες  λεπτομέρειες άσκησης της κυβερνητικής διαχείρισης  , οι λανθασμένες εκτιμήσεις τους  σε μακροοικονομικό επίπεδο μόνο καταστροφικές συνέπειες προκαλούν στην ελληνική οικονομία . Παράλληλα διαλύουν με σφοδρότητα την κοινωνική συνοχή ενώ αποσταθεροποιούν  με ταχύτατους ρυθμούς ένα  απαξιωμένο και ετοιμόρροπο πολιτικό σύστημα μέσω της  έμμεσης  και υποδόριας  πλην σαφούς απονομιμοποίηση  του.  Οι ιδεολογικές αντιλήψεις τους επιβαρυνόμενες από την ακαμψία της  υπαλληλικής  νοοτροπίας τους αποτελούν άκρως επικίνδυνο μίγμα   μόνο οδυνηρές εξελίξεις έχει να προσφέρει στην χώρα. Αν είχαν να προσφέρουν κάτι σε αυτή την χώρα το έχουν ήδη προσφέρει. Πλέον  η προσφορά τους  μόνο  καταστροφική μπορεί να είναι.
Η  παρουσία τους  προσφέρει μόνο θλίψη , ντροπή και αγανάκτηση στον ελληνικό λαό.
Απαραίτητη προϋπόθεση η πολιτική βούληση των πολιτικών κομμάτων. Μια βούληση η οποία θα πρέπει να εδράζεται σθεναρά στο ότι είναι έτοιμα να συμβάλλουν στην επεξεργασία ενός προγράμματος ανασυγκρότησης  της ελληνικής οικονομίας . Χωρίς  επεξεργασμένο πρόγραμμα  νομιμοποιημένο από την ελληνική κοινωνία η οποία να λαμβάνει υπόψη τα όρια ανοχής της οικονομίας με τους υφιστάμενους περιορισμούς  που απορρέουν από το ευρωπαϊκό και διεθνές σύστημα  η Ελλάδα κινδυνεύει να συνεχίσει να βυθίζεται  σε καθοδική περιδίνηση και να απολέσει τη θέση της μεταξύ των αναπτυγμένων χωρών.  
Η αποχώρηση των ελεγκτών της Τρόικας θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για την ανάκτηση μέρους της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος.